Meteen naar de inhoud

Wat behandelen we tijdens de training?

Doorstroomtoets training voor groep 7 en 8

De doorstroomtoets is een toets die alle leerlingen in groep 8 maken om hun niveau van taal en rekenen te meten en hun schooladvies te bepalen. De doorstroomtoets vervangt de eindtoets die voorheen in april werd afgenomen. De doorstroomtoets wordt in februari afgenomen, zodat de uitslag eerder bekend is en beter aansluit bij het schooladvies.

De doorstroomtoets bestaat uit twee onderdelen: taal en rekenen. Het onderdeel taal bestaat de domeinen: lezen, taalverzorging, schrijven en woordenschat. Het onderdeel rekenen bestaat uit de domeinen: getallen, verhoudingen, meten en meetkunde en verbanden.

De uitslag van de doorstroomtoets wordt gebruikt om het schooladvies te onderbouwen. Het schooladvies is het advies dat de basisschool geeft over het best passende niveau van voortgezet onderwijs voor een leerling. Het schooladvies is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de leerprestaties, de werkhouding, de motivatie en de persoonlijkheid van een leerling. Het schooladvies is leidend voor de plaatsing op het voortgezet onderwijs.

Waarom is de doorstroomtoets belangrijk?

De doorstroomtoets is een belangrijke toets omdat het invloed kan hebben op het schooladvies. Een goede score op de doorstroomtoets kan ervoor zorgen dat je kind een hoger of passender schooladvies krijgt, waardoor hij of zij meer kans heeft om naar de middelbare school te gaan die hij of zij wil. Een lagere score op de doorstroomtoets verlaagt het schooladvies niet. Bij een hogere score op de doorstroomtoets kán de leerkracht ervoor kiezen om het advies te verhogen.

Het is belangrijk om je kind goed voor te bereiden op de doorstroomtoets, zodat hij of zij met zelfvertrouwen en kennis de toets kan maken. Een goede voorbereiding kan bestaan uit het oefenen van de stof, het leren van de strategieën, het wennen aan de vraagstelling en het omgaan met de tijdsdruk. Dit wordt uiteraard al geoefend in de klas, maar er zijn ook andere manieren om je goed voor te bereiden.

Hoe kun je je kind voorbereiden op de doorstroomtoets?

Er zijn verschillende manieren om je kind voor te bereiden op de doorstroomtoets, zoals:

  • Het volgen van de lessen op school: op school wordt er aandacht besteed aan de stof die getoetst wordt op de doorstroomtoets. Het is belangrijk dat je kind goed oplet, meedoet en vragen stelt als iets niet duidelijk is.
  • Het maken van huiswerk: thuis kan je kind extra oefenen met de stof die behandeld wordt op school. Het is belangrijk dat je kind het huiswerk serieus maakt, nakijkt en leert van zijn of haar fouten.
  • Het gebruiken van oefenmateriaal: er zijn verschillende boeken, websites en apps die oefenvragen aanbieden voor de doorstroomtoets. Het is belangrijk dat je kind oefent met materiaal dat aansluit bij het niveau en de inhoud van de doorstroomtoets.
  • Het volgen van een training: De Bijlesgroep biedt trainingen aan voor de doorstroomtoets. Een training kan je kind helpen om de stof te herhalen, te verdiepen en te verrijken. Een training kan ook je kind helpen om de strategieën te leren, de vraagstelling te begrijpen en de tijdsdruk te hanteren.

Waar kun je terecht voor een doorstroomtoets training?

De Bijlesgroep is een Nederlands bijlesinstituut met twee vestigingen in Haarlem. Wij geven bijles, huiswerkbegeleiding en verschillende soorten trainingen aan leerlingen van de basisschool en middelbare scholieren.

Bij De Bijlesgroep kun je je kind aanmelden voor een doorstroomtoets training op maat. In deze training krijgt je kind persoonlijke begeleiding van een ervaren en gekwalificeerde docent die precies weet wat er in de doorstroomtoets wordt gevraagd. Je kind krijgt uitleg over de stof, tips om slim om te gaan met de vragen en feedback op zijn of haar antwoorden. Ook oefent je kind met echte doorstroomtoets vragen die aansluiten bij zijn of haar niveau.

Met deze training zorg je ervoor dat je kind goed voorbereid en met zelfvertrouwen aan de doorstroomtoets begint. Bovendien vergroot je zo de kans dat je kind een passend schooladvies krijgt en naar de middelbare school kan gaan die hij of zij wil.

Hoe kun je je aanmelden voor een doorstroomtoets training?

Wil je je kind aanmelden voor een doorstroomtoets training van De Bijlesgroep? Dat kan heel eenvoudig via dit aanmeldformulier.

De doorstroomtoets training bestaat uit 2 lessen van 3 uur. De lessen vinden plaats in een kleine groep van maximaal 6 leerlingen. De kosten voor de training bedragen €120,-. Dit is inclusief lesmateriaal, oefentoetsen en feedback.

Wil je meer weten over de doorstroomtoets training of over onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op via Whatsapp of bel ons op 023-2078008. Wij staan je graag te woord!

De doorstroomtoets is een belangrijke toets voor het basisonderwijs. Met een goede voorbereiding kun je je kind helpen om zijn of haar reken- en taalvaardigheid te verbeteren en te groeien in het leren. Bij De Bijlesgroep kun je rekenen op professionele, persoonlijke en effectieve begeleiding voor de doorstroomtoets.

Meld je meteen aan!

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Via onderstaande knop kan je direct reserveren.