Meteen naar de inhoud

Is het nou de eindtoets of de doorstroomtoets?

Eigenlijk is het gewoon een naamswijziging…

De eindtoets in groep 8 (ook wel CITO-toets of IEP-toets) heeft een nieuwe naam: de doorstroomtoets. De toets blijft qua inhoud gewoon hetzelfde! Het is vooral een duidelijk signaal van doorlopende ontwikkeling: de naamswijziging benadrukt dat de groei van een leerling niet stopt na het maken van deze toets in groep 8.

Wat verandert er wel?

  • De eindtoets in groep 8 heet voortaan doorstroomtoets. Er verandert verder helemaal niets aan de inhoud. Die blijft vergelijkbaar met de eindtoets zoals we ‘m nu nog kennen.
  • De leerkracht geeft het definitieve schooladvies pas na de uitslag van de doorstroomtoets.
  • Ieder kind in Nederland meldt zich in dezelfde week (in de laatste week van maart) aan op de gewenste middelbare school. Zo heeft iedereen gelijke kansen op plaatsing op de school van voorkeur.
een training voor groep 7 en 8

Bereid je goed voor.

We bieden een speciaal ontwikkelde training aan. Onze ervaren docenten begeleiden leerlingen bij het versterken van hun vaardigheden in Taal (o.a. Lezen en Taalverzorging) en Rekenen. De trainingen richten zich op het vertrouwd raken met de vraagstelling en het type opgaven in de doorstroomtoets.

Betaalbaar.

We vragen niet meer dan nodig. We zijn gemiddeld €20,- per uur goedkoper dan andere aanbieders! En daar zijn we trots op. Zo zorgen we er samen voor dat de training voor iedereen toegankelijk is. Krijg je een tegemoetkoming van de gemeente? Deze kan je hier ook voor inzetten. Meer weten? Neem even contact met ons op!

Voor groep 7 en 8.

We hebben twee verschillende trainingen ontwikkeld, speciaal voor groep 7 en 8. Je kan een training Taal volgen, een training Rekenen of allebei. We geven de trainingen vanaf de Herfstvakantie tot het begin van de Voorjaarsvakantie in de weekenden. Je kan de training ook volgen in de Herfst- of Kerstvakantie.

Meld je meteen aan!

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Via onderstaande knop kan je direct reserveren.